Arjan van der Boom

Arjan van der Boom

Arjan van der Boom (1964) studeerde voor docerend musicus cello bij Maria Hol (specialiste hedendaagse muziek), en voor uitvoerend musicus bij Jeroen Reuling (aanvoerder Gelders orkest) bij wie hij ook het diploma orkestspel behaalde. Ook de beroemde Britse cellopedagoog Christopher Bunting was zijn leraar. Na zijn afstuderen volgde hij nog lessen bij Marius van Delden (aanvoerder NNO) en legde hij zich toe op de contrabas. Arjan bekwaamde zich in het ensemblespel bij Moti Shmit, Shmuel Magen, Uri Pianka en Jan Kvapil. Hij maakte deel uit van diverse kamermuziekensembles, van barok via romantiek tot hedendaags. Arjan heeft als orkestmusicus in diverse symfonieorkesten gezeten, en maakt momenteel deel uit van het Filharmonie Noord. Ook heeft hij een eigen internetuitgeverij Marley Music. Hij is als docent cello en contrabas werkzaam bij diverse centra voor de kunsten, en heeft ook een privé-lespraktijk. Arjan is de docent van de Celloklas. Naast de Celloklas leidt Arjan de sectierepetities van de cellogroep van het Frysk Jeugd Orkest.

Arjen Beintema

Arjen Beintema

Arjen Beintema (1965) studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij de vioolpedagogen Lex Korff de Gidts en Wiktor Liberman. In 1989 studeerde hij af en direct daarop kreeg hij een vaste aanstelling als hoofdvakdocent aan hetzelfde instituut. Hij assisteerde tevens de violist Philipp Hirshhorn, de winnaar van het ‘Elisabeth vioolconcours 1967’. Hij trad zelf vele malen solistisch op in binnen- en buitenland. Hij was primarius van het Van Bree strijkkwartet dat onder andere optrad met Pieter Wispelwey, Eliane Rodriques en Miranda van Kralingen. Momenteel is Arjen Beintema vooral vioolpedagoog. Hij is de docent van de Vioolklas en de Strijkersklas en coacht de strijkers van het Frysk Jeugd Orkest.

Oeds Jongsma

Oeds Jongsma

Oeds Jongsma (1958) is hoorndocent aan de Meldij, Centrum voor de Kunsten in Drachten en Kunstencentrum Atrium in Sneek. Daarnaast houdt hij zich bezig met het begeleiden en stimuleren van jong talent. Vanaf 2012 is hij coördinator van jongNBEnoord, initiatief van het Nederlands Blazers Ensemble. De afgelopen jaren was hij werkzaam als concertcoördinator van de Ferwerda Academie en blazerscoach van de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium. Als hoornist is hij verbonden aan het Nieuw Philharmonisch Orkest in Groningen. Oeds is coach van de Blazersklas en verzorgt sectierepetities van de blazers van het Frysk Jeugd Orkest.

Contact

We zijn op dit moment niet aanwezig. Heeft u een vraag? Mail ons gerust!

Start typing and press Enter to search