24 maart 2018 – Leeuwarden – Op zaterdag 24 maart vond de finale van de Cool Classic Concert Tour plaats. Na Heerenveen, Harlingen, Dokkum, Drachten en Sneek streek het Frysk Jeugd Orkest neer in de Culturele Hoofdstad Leeuwarden.

In de ochtend kwamen 120 kinderen naar De Harmonie om gezamenlijk met het Frysk Jeugd Orkest te repeteren. Eerst gezamenlijk en vervolgens in groepen, om na de lunch opnieuw gezamenlijk te repeteren. Om 14:00 uur waren ouders en familie van harte welkom bij het concert. Het 180-koppige orkest bracht drie stukken ten gehore van Corelli, Dvořák en Grieg. De 16 slagwerkers stonden in de spotlights bij het spelen van de Samba. Daarnaast speelde het Frysk Jeugd Orkest ook nog een aantal muziekstukken.

Aansluitend aan het concert werd in de foyer een muziekmarkt georganiseerd. Kinderen die nog geen instrument speelden, konden hier instrumenten proberen. In de drie weken voorafgaand aan de Cool Classic Concert Tour werden 23 basisscholen bezocht in de Gemeente Leeuwarden. Kinderen die al een symfonisch instrument speelden, ontvingen een Goldcard om zich aan te melden voor de meespeeldag. De andere klasgenoten kregen een Silvercard en werden daarmee uitgenodigd om naar het concert en de muziekmarkt te komen.

Contact

We zijn op dit moment niet aanwezig. Heeft u een vraag? Mail ons gerust!

Start typing and press Enter to search