Onze dirigenten

Douwe Nauta

web_mf72612

Douwe (Baard, 1996) begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen bij docente Irene de Boer in Leeuwarden. Daarvoor stond hij altijd al vurig met de radio mee te zwaaien. De liefde voor muziek en de viool ontstond vroeg, Douwe was gelijk verkocht. Enkele jaren later begon hij bij het Frysk Jeugd Orkest, waar hij tot op de dag van vandaag op de een of andere manier altijd bij betrokken is gebleven. In eerste instantie als violist, later als contrabassist, nog wat later als arrangeur en repetitor voor de toegiften en nu als dirigent. Want dat kenmerkt Douwe bovenal: een muzikale duizendpoot. Overal enthousiast voor te krijgen en het gelukkigst als hij dit enthousiasme kan delen.

Op dit moment staat Douwe voor de klas als muziekdocent en arrangeert hij voor verschillende orkesten en ensembles. Hij speelt als muzikant in muziektheatergezelschappen, het Risata Kwartet en het Ricciotti Ensemble en geeft workshops improvisatie en compositie in het Concertgebouw. Hij dirigeert het schoolorkest van het Vossius Gymnasium in Amsterdam, harmonie orkest Jong Excelsior, de Fanfare van de 1e Liefdesnacht en nu uiteraard samen met Sander Prins: het Frysk Jeugd Orkest en het Jong FJO!

Douwe’s ambitie is om de leden te inspireren zichzelf uit te dagen, om zo te ontwikkelen tot de muzikant die zij willen zijn.

Sander Prins

web_mf72885

Sander (Leeuwarden, 1991) was 4 jaar toen hij begon met vioolspelen op het kleine viooltje dat zijn vader had meegenomen uit Rusland. De viool was er al van kleins af aan en de wil om viool te leren spelen is er altijd geweest. De vioollessen startten al snel bij Klaas Venema en later bij Peter Valk. Muziek begon pas echt te leven met het vele samen spelen onder andere bij het Frysk Jeugd Orkest. De warme klank van het symfonieorkest en jezelf onderdeel voelen van het geheel maakte de liefde voor muziek alleen maar groter. Na tien jaar te hebben gespeeld in het FJO, waarvan de laatste jaren als concertmeester, was er voor hem geen andere keuze dan aan het Conservatorium Amsterdam te gaan studeren.

Inmiddels is Sander werkzaam op verschillende muziekscholen in Haarlem en omgeving en geeft daar onder andere instrumentale- en vioollessen. Om muziek te kunnen delen met kinderen maakt iedere dag een feest! Als violist speelt hij momenteel in het Risata Kwartet en het Ricciotti Ensemble. Zijn wens om te dirigeren werd werkelijkheid toen het Frysk Jeugd Orkest hem in 2020 aanbood onderdeel te zijn van het dirigententeam en samen de kar te trekken. Om met Douwe het Jong FJO en het Frysk Jeugd Orkest te gaan dirigeren is een prachtige kans!

Wat maakt een muzikant authentiek? Dat begint bij liefde voor muziek! En Sander weet dat als geen ander over te brengen. Hij kan niet wachten om zijn kennis en liefde voor muziek door te geven aan de muzikanten

Contact

We zijn op dit moment niet aanwezig. Heeft u een vraag? Mail ons gerust!

Start typing and press Enter to search