13 juni 2015 – Het Frysk Jeugd Orkest heeft zaterdag 13 juni in de finale van het vijfde Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten in De Doelen te Rotterdam de 1e prijs gewonnen in de leeftijdscategorie ‘Jeugdorkest groot-symfonisch’. Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek behaalde de 2e prijs.

De jury, met als voorzitter Jan van den Eijden, sprak bij het Frysk Jeugd Orkest van een “evenwichtige uitvoering over het gehele programma”. Het Frysk Jeugd Orkest verleende speciaal voor dit concours een compositieopdracht aan oud-lid en componist Sipke Hoekstra. Hoekstra componeerde voor het Frysk Jeugd Orkest het symfonisch gedicht “Saga, soundtrack to the life of a forgotten hero”. Daarnaast bracht het Orkest het vierde deel uit de 9e symfonie “De Nieuwe Wereld” van Antonin Dvořák ten gehore. Met de 1e prijs won het Frysk Jeugd Orkest 2.000,= EUR.

Aan het concours deden tien jeugdsymfonieorkesten mee, verspreid over drie leeftijdscategorieën. Tot de finale waren zes orkesten door gedrongen. De dag werd feestelijk afgesloten met een gezamenlijk optreden van ‘De Gepikte Vogel’ samen met het Ricciotti Ensemble en alle orkesten tegelijk op het podium.

Foto: Henk van der Brug

Contact

We zijn op dit moment niet aanwezig. Heeft u een vraag? Mail ons gerust!

Start typing and press Enter to search