24 maart 2018 – Aansluitend aan de Cool Classic Concert Tour werd de voorronde van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten in De Harmonie gehouden. Het Frysk Jeugd Orkest nam voor het eerst deel in de hoogste categorie, waarin alleen origineel repertoire gespeeld mocht worden. Het Orkest speelde In der Natur (Op. 91) van Dvořák en uit de Mlada Suite van Rimsky-Korsakov de delen: Cortège, Danse Indienne en Danse Lithuanienne.

Het oordeel van de jury over het Frysk Jeugd Orkest: “Een hele mooie presentatie en prachtige kleding. Opvallend was dat het orkest begon en meteen stond als een huis. Dat kwam door de fantastische kopergroep. Het is een heel levendig orkest met heel veel potentie. We kunnen voelen dat de muziek hier ook leeft. Het orkest heeft een best lastig repertoire gekozen en dat vinden we een compliment waard”.

Naast het Frysk Jeugd Orkest namen nog vier andere orkesten deel aan het concours: Amersfoorts Jeugd Orkest, Euregio Jeugdorkest, Twents Jeugd Symfonie Orkest en Young Talent Orchestra. De twee finaleplaatsen werden toebedeeld aan Euregio Jeugdorkest en Young Talent Orchestra. Zij spelen op zaterdag 26 mei in De Doelen in Rotterdam.

Contact

We zijn op dit moment niet aanwezig. Heeft u een vraag? Mail ons gerust!

Start typing and press Enter to search