Onze dirigent

Theo Brouwer

Theo Brouwer (1969) volgde zijn opleiding aan de toenmalige Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden en vervolgens aan het Conservatorium te Groningen. Hij behaalde daar in 1993 het diploma docerend musicus trompet bij Jan Holtrop. Het diploma directie harmonie-fanfare-brassband behaalde Theo in 1996 bij Gerrit Fokkema in Amsterdam.

Vanaf 1988 is Theo Brouwer betrokken bij het Frysk Jeugd Orkest. De eerste vijf jaar was hij eerste trompettist en in 1992 trad hij voor het eerst op als gastdirigent. In 1993 werd hij benoemd tot assistent-dirigent en sinds 1997 is hij de dirigent van het Frysk Jeugd Orkest.

Naast het dirigeren van het Frysk Jeugd Orkest dirigeerde Theo in het verleden verschillende fanfare- en harmonieorkesten. Sinds september 2001 is hij bandleider van DEBASIC pop & jazz orkest uit Sneek. In december 2005, 2006 en 2007 dirigeerde hij het orkest “The Symphonic Music Connection” tijdens de Promsconcerten van de omroepvereniging MAX in de jaarbeurs te Utrecht. Solisten tijdens deze concerten waren o.a. Tom Parker & the New London Chorale, Vicky Leandros, Rod McEwan en Dionne Warwick. In september 2007 werd aan Theo de Muzyk Maskelyn-trofee van Omrop Fryslân uitgereikt. Deze trofee, genoemd naar het radioprogramma voor de amateurmuziek, wordt uitgereikt aan iemand die zich verdienstelijk maakt voor de muziekbeoefening in Fryslân.

In 2004, 2007 en 2012 organiseerde Theo in opdracht van mannenmodezaak Jan Eringa en verschillende partners een Kleedgala in Stadsschouwburg De Harmonie, waarbij het Frysk Jeugd Orkest samen met DEBASIC pop & jazz een begeleidingsorkest vormde voor verschillende artiesten. De gehele programmering en organisatie was tijdens deze edities in handen van Theo Brouwer Muzyk. Ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan van SC Cambuur in 2014 organiseerde en dirigeerde hij in opdracht van de zakenclub een avondvullend muziekprogramma tijdens een galadiner. In 2018 vond de volgende editie van het Cambuur gala plaats. Na de succesvolle edities van de Fri(e)sian Proms van het Koninklijk Fries Paarden Stamboek van 2016 tot 2019, dirigeert Theo in 2020 voor de vijfde keer The Symphonic Music Connection in het WTC in Leeuwarden.

Contact

We zijn op dit moment niet aanwezig. Heeft u een vraag? Mail ons gerust!

Start typing and press Enter to search