Onze dirigent

Onze dirigent

Douwe Nauta

Douwe Nauta

Douwe (Baard, 1996) begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen bij docente Irene de Boer in Leeuwarden. Daarvoor stond hij altijd al vurig met de radio mee te zwaaien. De liefde voor muziek en de viool ontstond vroeg, Douwe was gelijk verkocht. Enkele jaren later begon hij bij het Frysk Jeugd Orkest, waar hij tot op de dag van vandaag op de een of andere manier altijd bij betrokken is gebleven. In eerste instantie als violist, later als contrabassist, nog wat later als arrangeur en repetitor voor de toegiften en nu als dirigent. Want dat kenmerkt Douwe bovenal: een muzikale duizendpoot. Overal enthousiast voor te krijgen en het gelukkigst als hij dit enthousiasme kan delen.

 

Op dit moment staat Douwe voor de klas als muziekdocent en arrangeert hij voor verschillende orkesten en ensembles. Hij speelt als muzikant in muziektheatergezelschappen, het Risata Kwartet en het Ricciotti Ensemble en geeft workshops improvisatie en compositie in het Concertgebouw. Hij dirigeert het schoolorkest van het Vossius Gymnasium in Amsterdam, harmonie orkest Jong Excelsior, de Fanfare van de 1e Liefdesnacht en nu uiteraard: het Frysk Jeugd Orkest en het Jong FJO!

 

Douwe’s ambitie is om de leden te inspireren zichzelf uit te dagen, om zo te ontwikkelen tot de muzikant die zij willen zijn.

Lid worden van het Frysk Jeugd Orkest?

Lid worden van het Frysk Jeugd Orkest?

Speel jij een symfonisch instrument en lijkt het je leuk om in één van de beste jeugdorkesten van Nederland te spelen? Meld je dan hier aan!