Regioklas Heerenveen

Strijkersklas Heerenveen

woensdagavond

Speel jij viool, altviool, cello of contrabas? En wil je graag samenspelen? Het Frysk Jeugd Orkest is in Heerenveen gestart met een Strijkersklas en jij bent van harte welkom om mee te doen!

Strijkersklas
In de Strijkersklas is er naast de viool ook ruimte voor de altviool, cello en contrabas. Gezamenlijk studeer je wekelijks op meerstemmige muziek in en ontstaat er een heus orkest.

Docenten
Viooldocent Janneke Boeschoten leidt de repetities.

Frysk Jeugd Orkest
Het Frysk Jeugd Orkest opgericht in 1977, bestaat uit een groep jonge enthousiaste amateurmuzikanten. Het orkest heeft een symfonische bezetting van zestig leden. Het Frysk Jeugd Orkest handelt vanuit vier kernwaarden: Plezier, Samenwerken, Discipline en Ontwikkelen. Het is ons doel jonge musici uit Fryslân een podium te bieden om in een orkest met symfonische bezetting plezier te beleven aan samen muziek maken. Het Frysk Jeugd Orkest heeft daarbij de ambitie om elk individueel orkestlid te inspireren om zich te ontwikkelen en te genieten. Op het programma van het Orkest staat naast de klassieke werken ook filmmuziek, musicals, popmuziek en begeleidt het Orkest jonge talentvolle solisten en bekende artiesten. Sinds 1997 staat het Orkest onder de muzikale leiding van Theo Brouwer.

Het Frysk Jeugd Orkest is onderdeel van de Frysk Jeugd Orkest Akademy, deze bestaat naast het Orkest uit de Vioolklas, Celloklas, Strijkersklas en Blazersklas. Elke zaterdag wordt in Leeuwarden lesgegeven in samenspelen door verschillende muziekdocenten. Sinds januari 2017 is de Akademy ook doordeweeks dagen in Buitenpost, Drachten, Leeuwarden en Heerenveen.

Overige informatie

Docent: Janneke Boeschoten

Repetities elke woensdag:
19:00- 20:00 uur

Repetitielocatie:
Ateliers Majeur – De Rinkelbom – lokaal 6
Zwanedrift 2
8446 KS Heerenveen

Onze overige ensembles:

groot_mff1935

Vioolklas

groot_mff2098

 Celloklas

groot_mff2086

Strijkersklas

groot_mff2553

Blazersklas

groot_mf64555

Frysk Jeugd Orkest

bgroot_mff2131

Buitenpost

lgroot_mff2087

Leeuwarden

dgroot_mff1921

Drachten

jgroot_mff2143

Joure

Contact

We zijn op dit moment niet aanwezig. Heeft u een vraag? Mail ons gerust!

Start typing and press Enter to search