Regioklas Leeuwarden

Strijkersklas Leeuwarden

vrijdagmiddag

Bespeel je een strijkinstrument? Zou je graag samenspelen? Dan ben je hier op de juiste plek!

Strijkersklas
Hier leer je samen met andere violisten en altviolisten samenspelen. Hierbij kun je denken aan: zuiverheid, luisteren na elkaar, dezelfde kant opstrijken, hele stok of juist in het midden strijken, bij de kam of bij de toets, hoe moet het muziekstuk eigenlijk klinken? Er is naast de viool en altviool ook ruimte voor de, cello en contrabas. Gezamenlijk studeer je wekelijks meerstemmige muziek en ontstaat er een heus orkest.

Frysk Jeugd Orkest
Het Frysk Jeugd Orkest opgericht in 1977, bestaat uit een groep jonge enthousiaste amateurmuzikanten. Het orkest heeft een symfonische bezetting van zestig leden. Het Frysk Jeugd Orkest handelt vanuit vier kernwaarden: Plezier, Samenwerken, Discipline en Ontwikkelen. Het is ons doel jonge musici uit Fryslân een podium te bieden om in een orkest met symfonische bezetting plezier te beleven aan samen muziek maken. Het Frysk Jeugd Orkest heeft daarbij de ambitie om elk individueel orkestlid te inspireren om zich te ontwikkelen en te genieten. Op het programma van het Orkest staat naast de klassieke werken ook filmmuziek, musicals, popmuziek en begeleidt het Orkest jonge talentvolle solisten en bekende artiesten. Sinds 1997 staat het Orkest onder de muzikale leiding van Theo Brouwer.

Het Frysk Jeugd Orkest is onderdeel van de Frysk Jeugd Orkest Akademy, deze bestaat naast het Orkest uit de Vioolklas, Celloklas, Strijkersklas en Blazersklas. Elke zaterdag wordt in Leeuwarden lesgegeven in samenspelen door verschillende muziekdocenten. Sinds januari 2017 is de Akademy ook doordeweeks dagen in Buitenpost, Drachten, Leeuwarden en Heerenveen.

Overige informatie

Docent: Janneke Zwezerijnen-Boeschoten

Repetities elke vrijdag:
Strijkersklas – 16:30 – 17:30 uur

Repetitielocatie:
Vrij Evangelische Gemeente
Zuidvliet 14
8921 BL Leeuwarden

Onze overige ensembles:

groot_mff1935

Vioolklas

groot_mff2098

Celloklas

groot_mff2086

Strijkersklas

groot_mff2553

Blazersklas

groot_mf64555

Frysk Jeugd Orkest

bgroot_mff2131

Buitenpost

hgroot_mff1992

Heerenveen

dgroot_mff1921

Drachten

jgroot_mff2143

Joure

Contact

We zijn op dit moment niet aanwezig. Heeft u een vraag? Mail ons gerust!

Start typing and press Enter to search